20 Eylül 2010 Pazartesi

Wicked Game vs. Smelly Cat


Geçtiğimiz günlerde televizyonda bir anda karşıma çıkıverdi…O efsanevi şarkı ve o efsanevi klip… Chris Isaac’ten Wicked Game! Chris Isaac deyince aklıma ilk bu şarkı ve o siyah-beyaz klip gelir. 1989 yapımı bu romantik klipte Chris Isaac top model Helena Christensen ile bir sevgiliyi oynamıştır.

Şarkının can alıcı melodisinin yanısıra, sözleri de insanı delip geçmektedir. Hepsinden öte bu şarkıyı bu şarkı yapanın Chris Isaac’in sesi olduğunu düşünüyorum. Aynı şarkıyı HİM adlı rock grubu yorumlamıştı; fakat pek çok rock cover’ında olduğu gibi ben şarkıdan aynı hissi alamadığımı söylemeliyim.

What a wicked game you play
To make me feel this way
What a wicked thing to do
To let me dream of you
What a wicked thing to say
You never felt this way
What a wicked thing to do
To make me dream of you
And I don't wanna fall in love


Birkaç dakika daha düşündüğümde Isaac’in takdire değer başka pek çok şarkısı olduğu aklıma geliyor. Mesela yine efsaneleşmiş bir şarkı olan 1995 yapımı Baby Did a Bad Bad Thing. Isaac bu şarkının klibinde geleneği bozmayıp yine bir top model Laetitia Casta ile oynamıştır. Bu şarkı ayrıca 1999 Stanley Kubrick yapımı Eyes Wide Shut filminin soundtrack’i olarak kullanılmıştır.

Isaac’in yorumladığı şarkılardan konu açılmışken, kendisinin Friends’in bir bölümünde oynadığını ve Phoebe’nin meşhur şarkısı Smelly Cat’i de yorumlamış olduğunu atlamamak gerek!

Her ne kadar Chris Isaac'in kadife sesini dinlerken huzur bulsam da, bu ritüeli pek uzun tutmamaya özen gösteriyorum. Yeni başlayanlar için uyarı, Chris Isaac'i belli bir süre üzerinde dinlendiğinizde içinizdeki huzurun hüzüne dönüştüğünü hissedebilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder